SKADEFRI

SKADEFRI

Injury-is designed to learn how to train properly and to avoid injury

4.56 SPORTS
SKADEFRI
SKADEFRI SKADEFRI SKADEFRI SKADEFRI SKADEFRI

SKADEFRI er utviklet for at du skal lære å trene riktig og for å unngå skader. Gjør du øvelsene vi viser deg på SKADEFRI regelmessig kan du halvere skaderisikoen!
SKADEFRI er utviklet av Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole (NIH) og er et samarbeidsprosjekt med Den internasjonale olympiske komité (IOC) og NIH i forbindelse med Ungdoms-OL i 2014 i Nanjing Kina og i 2016 på Lillehammer Norge.

Innhold (ansvar)
Dr scient Kathrin Steffen og Prof dr med Roald Bahr Senter for idrettsskadeforskning

Vi takker for økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen DNB Skadetelefonen Kulturdepartementet og Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité til våre teknologipartnere BRIK (film) Makingwaves og på Norges idrettshøgskole til den faglig ekspertisen fra Senter for idrettsskadeforskning (NIH) Olympiatoppen (OLT) og norsk idrett og til våre utøvere og rollemodeller.

Versjon 1.0
Copyright © 2016 Den internasjonale olympiske komité & Senter for idrettsskadeforskning
FIFA 11+ videos Copyright © 2014 FIFA

Beskrivelse
Skader skjer i de fleste idretter og dessverre altfor ofte. En idrettsskade kan være ødeleggende for en idrettsutøver og i verste fall bety slutten på en lovende karriere. Men idrettsskader kan forebygges. En rekke vitenskapelige studier har vist at man ved hjelp av strukturerte oppvarmingsprogram kan redusere risikoen for skader med over 50%!

Appen SKADEFRI ble utviklet i forbindelse med lanseringen av websiden www.skadefri.no. SKADEFRI appen har sitt utspring i appen Get Set – Train Smarter som ble utviklet i forbindelse med Ungdoms-OL i Nanjing Kina (2014) og på Lillehammer Norge (2016) gjennom et samarbeid mellom Den internasjonale olympiske komité (IOC) Senter for idrettsskadeforskning vår teknologipartner Making Waves AS og flere internasjonale idrettsforbund.
Målgruppen er ikke bare den unge talentfulle utøveren og deres trenere men alle som er engasjert i fysisk aktivitet. SKADEFRI ble utviklet for å bidra til forebygging av idrettsskader ved å gi deg de mest effektive og forskningsbaserte treningsrutinene.

Alle øvelser presenteres gjennom videoer understøttet av korte beskrivelser av hvordan du utfører øvelsen riktig. Øvelser presenteres med variasjoner samt med tre gradvis mer krevende nivåer for å gjøre dem mer utfordrende. Øvelsene er laget for å kunne gjøres med et minimum av utstyr og for å gjøre dem trygge og enkle å gjennomføre uansett hvor du er.

Under inngangen "Idrett" kan du velge din idrett blant 30 sommer- og 15 vinteridretter men du finner også skadeforebyggende øvelser rettet mot 6 utvalgte kroppsdeler. Med andre ord for hver av de 45 idrettene kan du velge treningsprogram tilpasset risikoprofilen i din idrett. Øvelsene er utviklet for å hindre skulder- rygg- lyske- hamstrings- kne- og ankelskader.
Alle treningsprogrammer kan lastes ned som PDF-filer der du ser små bilder og korte beskrivelser for hver av øvelsene. PDFen kan deles elektronisk med dine lagkamerater trenere venner og familie.

SKADEFRI er gratis og tilgjengelig på norsk. SKADEFRI kan lastes ned for både iOS og Android. Første gangen du velger en øvelse vil du måtte laste ned videoen til din enhet. Til dette anbefaler vi at du bruker en trådløs tilkobling for å være sikker på å unngå eksterne kostnader. Når du først har lastet ned videoene er disse lagret på enheten slik at du kan dra nytte av dem uansett hvor du befinner deg.


About this version (3.0.0)

Utforsk øvelser og lag egne treningsprogrammer Lagre favorittene dine Last ned øvelser og tren offline

Other versions

1.3 released on 04 June 2020 (336 days ago)

Details and Recent Ratings

Size: 46 MB
Version: 3.0.0 by
Updated: 17 March 2021 (50 days ago)
Released:
Installations: more than 10 000
SKADEFRI
5 Stars: 32
4 Stars: 8
3 Stars: 4
2 Stars: 0
1 Star: 1

Similar apps